Bli kjent med meg!

Litt om meg

Jeg er 34 år, og bor på Vålerenga med sønnen min og hunden vår. Jeg fikk diagnose fibromyalgi i 2007, etter flere år med plager. Kort sagt har jeg brukt de siste 2 årene på å lære så mye som mulig om sykdommen, for å kunne leve med den på best mulig måte (uten medisiner). I oktober i fjor var jeg én måned på opptreningssenteret Jeløy Kurbad, og fikk både større forståelse for sykdommen og et godt grunnlag treningsmessig for å komme meg videre. Siden da har jeg brukt mye tid på variert trening, og Elixia er nå mitt andre hjem.

Målet mitt har hele tiden vært å komme ut i full jobb igjen. Legen som diagnostiserte meg mente at det var et lite sannsynlig scenario, men jeg er positiv og optimistisk, og mener at man klarer det man vil. Riktignok har jeg måttet lære meg tålmodighet, og innse at enkelte mål må være langsiktige. Nå har jeg allikevel gått fra å være mer eller mindre sengeliggende i slutten av 2006/begynnelsen av 2007 til å trene minst 5 dager i uka og i tillegg ha overskudd til andre ting. Det har vært en lang og frustrerende prosess, men jeg nærmer meg målet! Fra november skal jeg over på attføring, og fra februar begynner jeg med omskolering for å bli personlig trener.


Tanken bak bloggen

Denne bloggen er ment å være et innblikk i livet mitt, med fokus på trening og kosthold, og veien mot målet. Det vil helt sikkert bli innslag av andre ting jeg interesserer meg for, som musikk, litteratur, film, språk, samfunn, filosofi og psykologi, i tillegg til små anekdoter fra hverdagen. Først og fremst skriver jeg for min egen del, og for at vennene mine skal kunne følge med på hva som skjer i livet mitt, men også for at andre som er i en lignende situasjon som meg kanskje skal kunne plukke opp (eller gi) noen tips på veien.


Treningen min

Jeg trener for å forebygge smerter, og ha overskudd til å være mamma, venninne og etter hvert student/arbeidstaker. Treningen er variert innen kondisjon, styrke og smidighet. Jeg benytter meg ofte av forskjellige timer på Elixia, og vil etter hvert skrive mer detaljert om disse.


Kostholdet mitt

Dette er løst basert på Fedon Lindbergs anbefalinger, og jeg har prøvd meg fram for å finne ut hva som passer meg best. Jeg spiser mye grønnsaker, frukt, bær, kylling, fisk, bønner og nøtter, og en del melkeprodukter. Jeg holder meg unna sukker og søtningsstoffer (i så stor grad som mulig), og spiser svært lite poteter og ris, og sjelden eller aldri produkter som inneholder mel. Jeg drikker vann og kaffe. Grunnene til at jeg holder meg til dette kostholdet er delvis at det virker smerteforebyggende, og delvis at jeg rett og slett fungerer bedre med det fysisk og psykisk. Jeg er for eksempel helt kvitt migreneanfallene som jeg hadde gjennomsnittlig én gang i måneden tidligere.


Dette var en kjapp introduksjon. Da vil jeg herved ønske dere velkommen inn i livet mitt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

34, Oslo

Aktiv dame med barn og hund. Har fibromyalgi, men holder sykdommen i sjakk med kosthold og trening. Skal omskoleres til personlig trener neste år.

Kategorier

Arkiv

hits