Styrke & Core

Treningen i går var Styrke & Core (55 minutter) med Ellen. Først vil jeg si at Ellen nok er favorittinstruktøren min. Hun er tøff og krevende, blid og morsom (ok, alle instruktørene er blide da), spiller bra musikk, og har dessuten mange forskjellige timer. Jeg pleier å være med på Xycling, Just Dance, Flow med stor ball, og Styrke & Core med henne. Dessuten er hun hjelpsom og har gitt meg mange alternative øvelser når det har vært nødvendig.

Anywho, Styrke & Core er en time med vekter, manualer og stepkasse. Coredelen av treningen går ut på å koble inn balansen, og altså aktivere coremuskulaturen. "Trekk navlen inn mot korsryggen og hold den der!" Dette krever litt øvelse, og framgangen min på området kommer nok mest av erfaring med pilates. I tillegg til å fokusere på magemusklene gjør man øvelser som krever en del av balansen. Man bruker vekter og manualer som er relativt tunge, og for å få mest mulig utbytte er det lurt å følge timene minst én gang i uka. Da merker man fort at man blir sterkere, og at teknikken blir bedre for hver gang.

Vi trente 4 sets á 10 reps. De tre første settene hadde 3 øvelser, og det siste 2 øvelser. Vi dekket armer, skuldre, mage og bein. Altså en variert og helhetlig treningstime. Det er fjerde gang jeg er med, og jeg har allerede gått opp 2 kg på manualene. Jeg bruker ikke vektstang pga en feilstilling i skulder- og albueledd i venstre arm, men bruker alternative øvelser for å dekke de samme muskelgruppene som de andre når de bruker stang. Det er en ganske hard time, man blir både skikkelig andpusten og helt gelé i musklene. Just the way I like it!

Jeg varmet for øvrig opp med å sykle 1 mil i rolig tempo (23 minutter 20 sekunder).

Én kommentar

evag

22.sep.2009 kl.21:44

sv: Smoothie funker bra til frokost syns jeg også! Heldigvis har jeg en del bær som jeg har plukket selv fra i sommer :) Bare synd jeg fikk i så lite blåbær, er snart tomt jo..

Flink du er til å trene da:) Trener du mest på treningssenter eller?

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

34, Oslo

Aktiv dame med barn og hund. Har fibromyalgi, men holder sykdommen i sjakk med kosthold og trening. Skal omskoleres til personlig trener neste år.

Kategorier

Arkiv

hits