Bokliste 2009

festivalofbooksBøker jeg har lest så langt i år:
Pratchett/Gaiman - Good Omens
A. Gavalda - Saman er ein mindre aleine
S. Meyer - The Host
S. Saylor - The Judgement of Caesar
N. Gaiman - American Gods
N. Gaiman - Stardust
E. Loe - Doppler
S. Brøgger - Creme Fraiche
A. Bache-Wiig - Det Aller Fineste**
H. Uri - Honningtunger
P. Petterson - Ut og stjæle hester
N. Gaiman - Coraline**
N. Gaiman - Anansi Boys
S. Sataøen - Guteliv***
Lindell/Skavlan - Nifse Nella og nattskolen**
N. Gaiman - The Graveyard Book
M. Zusak - The Book Thief
S. King - On Writing ***
T. Teige - Noen vet
T. Fretheim - Ingen ild tenner stjernene**
H. Hagerup - Jeg elsker deg**
S. Saylor - A Gladiator dies only once

- Anbefales ikke
** - Barne- og ungdomsbok
*** - Ikke skjønnlitteratur

Som dere ser anbefaler jeg de fleste av bøkene jeg har lest. Jeg leser alltid første side i en bok for å se om den er noe for meg. Fanger den meg ikke på første side lar jeg den ligge. Det er som regel språket, ikke historien, jeg da legger vekt på. Jeg klarer ikke å lese bøker med dårlig språk (selv om jeg gjorde et unntak når det gjelder The Host, skrevet av forfatteren bak Twilight-serien). Neil Gaiman er overrepresentert i lista her, fordi jeg først oppdaget ham i år. Jeg er ingen fantasyfantast (håhå, fint ord), men bøkene hans er utrolig morsomme og velskrevet. Selv om han skriver om fantastiske (i ordets rette forstand) og mystiske karakterer føles det ekte. Jeg vil spesielt anbefale Good Omens, American Gods og Anansi Boys til voksne lesere.

Jeg anbefaler virkelig The Book Thief! En nydelig og usentimental bok om en jente som blir sendt til fosterforeldre i nazismens Tyskland. Den handler i liten grad om krigen, og i stor grad om mennesker og relasjoner. Og selvsagt bøker. Fortelleren i boka er ingen ringere enn Døden. PS: Ha Kleenex for hånden.

Bøker jeg holder på med:
T. Morrison - A Mercy
N. Gaiman - Smoke and Mirrors
N. Kirino - Grotesque

A Mercy er en lett gjenkjennelig Toni Morrison-roman. Liker man det noe tunge språket til Nobelprisvinneren er dette historie som holder hennes vanlige, høye standard, og sånn sett er verdt å lese. Jeg syns ikke den er like fengende som for eksempel Beloved, men den er heller ikke like komplisert. Forfatteren skildrer livet til mennesker i 1600-tallets amerikanske kolonier, og lar karakterene bytte på å fortelle historien. Smoke and Mirrors er en antologi med forskjellige tekster av Gaiman. I kjent stil skriver han morsomme, ekle, underfundige og fantastiske noveller og dikt. Anbefales selvsagt, Neil can do no wrong.

booksFaglitteratur som venter:
Simonsen/Kern Hansen - Lærebog i biomekanikk
Giske m.fl - Treningsledelse
O. Lillemyr - Motivasjon og selvforståelse
Berge/Repål - Den indre samtalen

Faglitteraturen jeg har valgt meg ut (og lånt på biblioteket i første omgang) henger sammen med utdannelsen jeg skal ta over nyttår. Jeg liker å sette meg grundig inn i ting jeg skal jobbe med, og selv om jeg vet mye om trening og kosthold allerede vil jeg gjerne ha den teoretiske biten på plass. Vi skal selvsagt lære dette på skolen, men det er neppe noen ulempe å lese litt på forhånd. Dette er jo temaer som opptar meg.

2 kommentarer

Guro

11.okt.2009 kl.13:53

Siden du nå er ute på galeien, kan jeg anbefale deg mer av Terry Pratchett (medforfatter på Good Omens). Det har jeg hatt dilla på i år, jeg har lest ferdig hele hekse-serien hans.

kaffedamen

11.okt.2009 kl.16:56

Guro: Ja, jeg skal prøve ham! Skal på biblioteket i morgen. :D

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

35, Oslo

Aktiv dame med barn og hund. Har fibromyalgi, men holder sykdommen i sjakk med kosthold og trening. Skal omskoleres til personlig trener neste år.

Kategorier

Arkiv

hits