Welcome to the Dollhouse

Dawn er 11 år, lite pen og veldig lite populær. Hverdagen hennes består av nederlag etter nederlag, både på skolen og hjemme. Medelevene mobber og trakasserer henne, foreldrene forguder den nydelige lillesøsteren hennes og er stolte av den arbeidsomme storebroren. Dawn faller gjennom overalt. Hva gjør man når man er 11 år, usikker, forelsket og utstøtt?

Hadde dette vært en Hollywood-film ville Dawn blitt reddet av en makeover, og blitt skolens mest populære i slutten av filmen. Dessverre for Dawn, men heldigvis for oss, er dette en indiefilm, en plagsomt realistisk indiefilm til og med. Her får vi ingen forutsigbar happy ending. Det eneste forutsigbare i denne filmen er det vi kjenner igjen fra virkeligheten. Heather Matarazzo, som vant Indpendent Spirit Award for Best Debut Performance for denne filmen, overbeviser fullstendig som frustrert, sint, ensom og usikker 11-åring. Regissør, manusforfatter og produsent Todd Dolonds lykkes med å vise et glimt av hvordan en 11-årings verden kan se ut fra innsiden. Han får oss til å le, selv om latteren ofte får en bitter ettersmak av "herregud, så jævlig det er å vokse opp".

Filmen vant i sin tid Grand Jury Prize på Sundance Film Festival, og ble vist på Forum of New Cinema på Berlin Film Festival.

Fakta
Sjanger: Dramakomedie
Produksjonsår: 1995
Aldersgrense: 11 år
Lengde: 1 time og 24 minutter

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

35, Oslo

Aktiv dame med barn og hund. Har fibromyalgi, men holder sykdommen i sjakk med kosthold og trening. Skal omskoleres til personlig trener neste år.

Kategorier

Arkiv

hits