Uplanlagt hviledag + oppskrift

I dag står jeg rett og slett over treninga. Det har vært tungt hele uka, både fysisk og psykisk, så jeg tror jeg vinner på å ta en ekstra hviledag. Jeg har strøket alt jeg hadde planlagt i dag fra kalenderen, og skal bare slappe av med bok og/eller film på sofaen. Jeg tror det blir fin medisin, sammen med ansiktsmaske og god mat.

Jeg skal lage en vegetarrett som jeg ikke har spist på lenge:
Bakt squash med feta og snøfrisk
Til ca 4 pers

squash

2-3 store squash
2 poteter (eventuelt jordskokk)
2 tomater

1 glass apertina feta/tilsvarende mengde annen feta
2 snøfrisk
1 matfløte

Del squashene i skiver, og legg lagvis med salt i en form. La stå minst 2 timer (gjerne over natten) i kjøleskapet. Del opp potetene i skiver, og hakk tomatene. Bland osten og fløten i en food processor eller med en stavmikser.

Skyll saltet av squashen, og bland sammen med potetene og tomatene i en ildfast form. Hell over osteblandingen. Sett i forvarmet ovn på 170 grader. La stå i ca 1,5 time.

Kan brukes som tilbehør til kjøtt, fisk eller fjærkre, eller bare spises som vegetarrett. Man kan også bruke paprika , champignon eller andre grønnsaker i retten, og eventuelt lage den med kyllingbiter.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

35, Oslo

Aktiv dame med barn og hund. Har fibromyalgi, men holder sykdommen i sjakk med kosthold og trening. Skal omskoleres til personlig trener neste år.

Kategorier

Arkiv

hits