Årets siste bøker

Jeg startet på Vente, blinke av Gunnhild Øyehaug i går kveld, og fikk ikke lagt den fra meg før i 1.30-tida. Ja, jeg er trøtt i dag. Ja, den er så bra! Jeg ser fram til å lese mer etterpå. Så langt har jeg lest ca 1/3 av boka, og jeg tok meg selv i å tenke "Ja, sånn føles det!" veldig mange ganger, fordi Øyehaug har en egen evne til å sette ord på følelsene til litt nerdete, sjenerte jenter. De av oss som kan beskrives på den måten, og som er i besittelse av selvironi, får også mange grunner til å le både av oss selv, karakterene og kjente situasjoner som oppstår. Jeg forteller sikkert mer når jeg har lest ferdig. Catcher in the Rye av J. D. Salinger ligger også klar, og jeg satser på at jeg rekker å lese den innen nyttår. Det er tross alt ikke SÅ mye som skjer i romjula. Begge disse fikk jeg for øvrig i julegave av en god venninne.

Grotesque av Natsuo Kirino tar mer tid enn jeg forventet. Jeg mener å huske at jeg ikke brukte så lang tid på Out av samme forfatter, selv om den var omtrent like omfattende. Kirino skriver bra, men karakterene hennes er ikke av den typen man blir glad i akkurat. De er litt creepy. Det er kanskje derfor det tar litt tid. Det frister egentlig ikke å finne ut hva som skjer videre, for du vet at det ikke kan være noe hyggelig. Det er en underliggende ekkel følelse hele veien. Dette har vært buss-boka mi, noe som også gjør at leseopplevelsen blir oppstykket. Siden både karakterene og historiene er uvanlige og relativt komplekse, syns jeg det tar litt tid å komme inn i det igjen for hver gang.

Smoke and Mirrors har jeg heller ikke klart å lese ferdig foreløpig. Dét er i hvert fall uvanlig, å bruke så lang tid på en Gaiman-bok. Men den er mørkere og dystrere (og til tider noe uforståelig) enn de andre jeg har lest av ham. Den ligger nå her og venter, og jeg plukker den nok opp igjen når det føles riktig. Om det blir i år er vel heller usikkert.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

35, Oslo

Aktiv dame med barn og hund. Har fibromyalgi, men holder sykdommen i sjakk med kosthold og trening. Skal omskoleres til personlig trener neste år.

Kategorier

Arkiv

hits