Turforberedelser

I sommer skal sønnen min, hunden vår og jeg på overnattingstur i Marka. Ett, to eller tre døgn, alt ettersom hvor godt vi liker det, og hvordan været er. Jeg tar meg en testtur med nyinnkjøpt telt om en ukes tid, når sønnen min er bortreist. Vi har gått til innkjøp av et veldig enkelt telt fra XXL, og to lette soveposer fra samme butikk. Foreløpig mangler vi stormkjøkken, kart og kompass av nødvendig turutstyr. Jeg satser på at vi skal ha med så lite oppakning som mulig, men mulighet for å varme mat og kaffevann må vi ha.

Som en forberedelse til turen (og som mengdetrening før Birken) har jeg gått lange turer i Marka for å finne et passende leirsted. Vi ønsker oss en leirplass i nærheten av et fiske- og badevann, men et stykke fra der folk vanligvis ferdes. Så langt har jeg bare funnet plasser som ikke passer så godt, men jeg har bare gått i en relativt liten del av Østmarka, med utgangspunkt på Skullerudstua og Rustadsaga. De vannene jeg har gått til har enten vært for nær bred tursti eller omgitt av myr, for eksempel Langvann (bilde 1), Sølvdobla (bilde 2) og Trollvannet (bilde 3).Jeg bruker det interaktive tur- og løypekartet til Friluftsetaten for å navigere før tur, men følger ellers merkingen når jeg er ute og går. Det er utrolig deilig å komme vekk fra den konstante støyen fra trafikk, mennesker,  tv, pc og telefon, og alt annet som påkaller oppmerksomheten vår i hverdagen. Det er fantastisk å gå i timesvis uten å møte noen på turen, og se og høre fugle- og dyrelivet i skogen. Det renser virkelig hodet, og gir kroppen det arbeidet den trenger i løpet av dagen.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

35, Oslo

Aktiv dame med barn og hund. Har fibromyalgi, men holder sykdommen i sjakk med kosthold og trening. Holder på å utdanne meg til personlig trener på Norges Idrettshøyskole.

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits