Ukens oppskrift: Fiskesuppe

Jeg brukte en oppskrift på potet- og hvitløkssuppe fra 500 supper som inspirasjon til denne suppen. Den ble kjempegod, og jeg er veldig fornøyd med kreasjonen min:

Heges kremete fiskesuppe
(3 porsjoner)

2 ss olivenolje
1/2 løk
3 ts knust hvitløk
1 stor potet, grovhakket
1/2 liten blomkål
2 store gulrøtter, skivet
1 pakke fiskemix fra Findus
4 dl fiske- eller grønnsaksbuljong
2 dl creme fraiche
1 dl melk
Sitronsaft fra 1/2 sitron
Salt og pepper

Surr løken i olje på medium varme til den blir blank. I mellomtiden kan du kutte opp resten av grønnsakene. Deretter blander du i buljong, potet og blomkål. Legg på lokket, og kok grønnsakene møre. Bruk stavmikser til å gjøre suppen helt jevn, før du visper inn creme fraiche, hvitløk og melk. Ha i gulrotbitene. La suppen småkoke under omrøring i 5-6 minutter, til gulrøttene nærmer seg møre. Deretter legger du i fisken, og lar suppen stå på lav varme under lokk i 6-8 minutter (litt mindre hvis du har tint opp fisken først). Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Kos dere!

Juniors dom:  3/6 (Men med tanke på at han spiste opp, og forsynte seg flere ganger, tenker jeg han likte den ganske godt. Det er bare en generell motvilje mot løk og blomkål han må holde i hevd.) ;)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har fibromyalgi.

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits