Studiestart

Strengt tatt startet dette kurset 5. august, men jeg har visst ikke begynt å lese ennå. Det er litt utfordrende når man bor på 50 kvm med en 9-åring som begynner å kjede seg etter mange ferieuker. Nå er det snart tid for den første undervisningssamlingen, så jeg må lese gjennom mesteparten av pensumet de neste dagene. I dag er junior på besøk hos sønnen til kollegaen min, og jeg kan derfor bruke et par timer på første del av pensum. Det blir repetisjon av pensum om coaching fra grunnkurset, før jeg skal over på utholdenhets- og styrketrening. Noe av det blir selvsagt også repetisjon, men denne gangen skal vi også ha en pratisk del på undervisningssamlingen. Det blir litt mer håndgripelig enn å bare lese teori. Jeg gleder meg veldig til å lære mer, og ikke minst begynne å føle meg klar til å kunne jobbe med dette! Foreløpig syns jeg at jeg er på gyngende grunn, selv om jeg både kan og bruker mye av teorien.

To bøker jeg har kjøpt meg (tilleggspensum):
Styrketrening - i teori og praksis
av Raastad m.fl
Denne har jeg bladd ganske mye i, lest noen av kapitlene, og benyttet meg av noen av øvelsene som står beskrevet. Jeg syns dette er en veldig informativ og nyttig bok, og vil anbefale den til alle som er opptatt av helse. Styrketrening er så mye mer enn det svære solariumsbrune mannfolk driver med! Dette skal jeg skrive mer om senere, men har du muligheten: ta en titt på boka på biblioteket eller hos bokhandleren.

Treningslære
av Gjerset m.fl
I likhet med styrketreningsboka er denne veldig informativ, og et flott oppslagsverk for alle som driver med trening i en eller annen form. Det er en pensumbok beregnet på blant annet videregående skoler. Vil du lære "litt om alt" innen trening er denne midt i blinken!Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

35, Oslo

Aktiv dame med barn og hund. Holder på å utdanne meg til personlig trener på Norges Idrettshøyskole, og jobber deltid med litteratur.

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits