Ukens oppskrift: Sommerkoteletter med blomkålmos

Sommerkotelett med blomkålmos
(2 porsjoner)



2 koteletter
1 blomkålhode
6 mellomstore gulrøtter
Extra virgin olivenolje
Frisk basilikum
Snøfrisk
Løk
Eple

Kutt opp blomkål og kok den mør. Skrell og kutt opp og kok gulrøtter. Mens grønnsakene koker, skjær noen kutt i fettranden på kotelettene. Legg dem i en varm panne og brun dem på hver side i 2-3 minutter. Kutt løk i strimpler og epler i biter, og legg dette oppi panna sammen med kotelettene. Legg lokk overpannen og skru av varmen på plata. (Dette fungerer nok best i jernpanne som holder på varmen en stund. Skru eventuelt ned plata til 1 hvis du har teflonpanne.) La stå i ca 5 minutter. Rør litt på epler og løk innimellom.

Hell av vannet fra blomkålen, ta i 4-5 ss olivenolje, en god håndfull basilikum, og et par teskjeer med Snøfrisk. Kjør sammen til mos med en stavmikser.  Denne mosen kan varieres i det uendelige, så dere vil garantert se andre utgaver av den i bloggen min.

Hell av vannet fra gulrøttene, og dandér middagen på tallerkner.

Velbekomme!

4 kommentarer

breviik

28.aug.2010 kl.09:14

fin blogg :)

hyggelig med kommentar tilbake :)

kaffedamen

28.aug.2010 kl.09:51

breviik: Takk for det. :)

H

02.sep.2010 kl.08:14

Nå har jeg bestilt blomkålmos til middag (sommerkoteletter var på planen uansett, faktisk), det hørtes fantastisk godt ut!

(og så hyggelig at du leser bokbloggen min, jeg blir nok ny leser av denne bloggen også)

kaffedamen

02.sep.2010 kl.09:46

H: Så bra at du liker det du ser. :) Håper middagen faller i smak!

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

35, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Følg også http://hjemsted.blogg.no/

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits