Mama said there´ll be days like this
Fredager er vanligvis goddager for junior. Han ser fram til helg og skolefri. Dessuten pleier jeg å være (sikkert irriterende) blid og glad. I dag stemte ingenting. Selv skrivingen min stemmer ikke. Det er ingenting som flyter som det skal og pleier. Junior brukte helt vanvittig lang tid på både frokosten (som han ikke rakk å spise opp) og å kle på seg. Han sto opp 1,5 time før han skal gå, som han pleier, men kom seg ikke ut døra før 2 minutter på halv 9. I stedet for hadetkos og "Ha en fin dag!" ble det krangling og irritasjon og smelling med dører. Jeg er visst ikke blid i dag, og det i kombinasjon med treig unge... Vel, det er ikke optimalt. Da han kledde på seg klaget han over at han nesten ikke fikk på sokken, for han "hadde så vondt på leggen" (noe han tydeligvis ikke merket noe til da han satt på kne fem minutter tidligere), og da han mistet vanten sin på gulvet i gangen rett før han skulle gå kunne han visstnok ikke bøye seg ned og ta den opp av samme grunn.

På en normal dag ville jeg ledd og tullet det bort, og han ville plukket opp vanten, og så hadde det blitt hadetkos og "Ha en fin dag!". Nå fikk vi i stedet en dårlig start på dagen begge to, og jeg har dårlig samvittighet fordi det siste vi sa til hverandre da han gikk ikke var noe hyggelig. Jeg vet at han tar med seg det dårlige humøret til skolen, i tillegg til at han sikkert kom litt for sent, og at dette sannsynligvis blir en dårlig dag på skolen for ham. Han trenger ikke flere sånne. Han mistrives nok fra før.
Men så tenker jeg også: Jeg kan ikke alltid være blid. Jeg har også dårlige dager. Riktignok bør det ikke gå utover ham, men når vi nå er de eneste i familien er det liksom ikke så mange andre som verken ta støyten eller snu situasjonen/humøret med en fleip. Nå skriver jeg dette på Dårlig dag-kontoen, setter på litt sint musikk en stund, drikker kaffe, og så kan jeg starte på nytt. Når junior kommer hjem fra skolen skal vi dra på bading, og ellers bare nyte helgen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

35, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Følg også http://hjemsted.blogg.no/

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits