Utdannet treningsveileder!

I går hadde jeg både teoretisk og praktisk-metodisk eksamen. Den første delen var jeg ikke nervøs for i det hele tatt, for jeg var veldig godt forberedt. Og det er tross alt bare snakk om å krysse av i riktig boks på X antall spørsmål. Den andre delen var jeg fryktelig nervøs for, ikke fordi jeg var dårlig forberedt til den, men fordi jeg lenge har innbilt meg at jeg er helt elendig til å prestere muntlig. Jeg jobbet allikevel mye med å fokusere tankene på at jeg faktisk kan stoffet, og at katastrofetankene ikke er noen sannhet, bare worst case scenario, og dermed helt unyttig som forberedelse til en eksamen. Jeg syns det fungerte fint, og at jeg klarte å takle angsten på en fin måte.Jeg var ferdig med teoretisk eksamen kl 14, og skulle ikke inn til praktisk før kl 20.10, så det ble lenge å vente. Fordelen med det var selvsagt at jeg kunne sitte og snakke med og bli bedre kjent med mine medstudenter. Det er interessant å høre andres motiv for denne utdannelsen, deres bakgrunn fra arbeidsliv og studier, og dessuten høre at jeg ikke er den eneste med katastrofetanker. Selv den aller flinkeste hadde masse av det. Klokka 20.10 ble jeg hentet inn til treningsrommet i kjelleren på Idrettshøyskolen, sammen med mitt eksamensobjekt, som var en fra klassa. Jeg fikk en av lærerne fra kurset og en ekstern (altså ikke del av fitnessavdelingen) som sensorer. De forklarte først hvordan det skulle foregå, så fikk jeg i oppgave å instruere "kunden" i tre øvelser: utfall, stående roing og skidrag/latsdrag. De to første øvelsene bruker jeg i min egen trening, så de var jeg ekstremt trygg på, og den siste hadde selvfølgelig lest om i studieheftet og testet litt. Til slutt fikk jeg et spørsmål om tøyning av øvre del av brystmuskulaturen. Deretter var jeg ferdig med "kunden", og gikk inn i en gruppesal med sensorene, som stilte noen spørsmål om leddbevegelser og muskler i forbindelse med øvelsene jeg hadde vist. Jeg vet at jeg gjorde de to første øvelsene veldig bra, men resten av tiden var jeg litt usikker, fordi det var øvelser og spørsmål jeg ikke forholder meg til til vanlig.

Da jeg kom inn for å få karakteren, fikk jeg masse rosende ord, spesielt for å velge denne utdannelsen på tross av fibromyalgi og nedsatt bevegelighet i venstre arm og skulder. Læreren sa at det er tydelig jeg kan stoffet, men at jeg sannsynligvis ville fått en enda bedre karakter om jeg hadde mer praktisk erfaring. Da ville usikkerheten vært luket bort, og jeg kunne vært mer trygg i min rolle som veileder. Det er jeg selvsagt helt enig i, og jeg følte veldig på at jeg manglet den praktiske øvelsen som egentlig trengs til en sånn type eksamen. Mange av de som går kurset jobber jo allerede i treningsbransjen. Jeg fikk allikevel en B på den praktiske eksamen, og er superfornøyd med det! Nå er jeg både lettet, lykkelig, utslitt og STOLT av meg selv, og ser fram til noen uker fri før neste kurs starter. Da begynner jeg med Kosthold og trening, del 1. Jeg skal også undersøke om det er mulig å få plass på PT-kurset som starter allerede om tre uker, for det hadde vært flott å bli ferdig noen måneder før skjema, og ikke minst før vi skal flytte. Men tenk, nå ER jeg treningsveileder!


15 kommentarer

Licota

08.okt.2010 kl.10:40

Gratulerer så mye, Hege! Dette er jo kjempebra. B er en knallkarakter. :) Stå på videre.

kaffedamen

08.okt.2010 kl.12:42

Licota: Tusen takk! :D

dinosau

08.okt.2010 kl.13:20

GRATULERER!!!

Så fantastisk!! De som får trene med deg er heldige :-)

Tusen takk igjen for at jeg fikk linke til deg, håper ikke du synes jeg overdrev siteringen, men ble litt entusiastisk.

Håper du får en KJEMPEFIN og velfortjent (egentlig et ord jeg prøver å ikke bruke lenger, for man fortjener jo alltid å ha en fin helg, men skitt au, etter en sånn prestasjon får det stå) helg!

mitthaap

08.okt.2010 kl.15:33

Gratulerer :-) Knall blogg :-)

kaffedamen

08.okt.2010 kl.17:27

mitthaap: Tusen takk! :)
SV: Jeg er helt enig med deg. Denne artikkelen er nok ment til de som "trener" og klager over at de ikke får resultater.

Tommy

10.okt.2010 kl.14:32

B er jo kjempekarakter da. Gratulerer så mye Hege, utrolig bra gjort av deg!

kaffedamen

10.okt.2010 kl.16:53

Tommy: Tusen takk! Ja, er kjempefornøyd med den! Hvordan går det med utdannelsen din?

Tommy

10.okt.2010 kl.17:07

Holder på med 30 siders arbeidskrav nå, så begynner eksamensperioden snart. Skal bli godt å bli ferdig med siste eksamen 11 april :)

kaffedamen

10.okt.2010 kl.17:15

Tommy: Ah, ganske hektisk en stund framover da? Tenker det blir godt å bli ferdig ja! Gleder meg til jeg er ferdig med det siste også. Det blir vel i slutten av mai 2011. :)

Tommy

10.okt.2010 kl.18:54

Ja det blir fort hektisk. 2 eksamener og diverse arbeidskrav før jul og 6 skriftlige fra januar til april. Men tiden går ialfall fort. Tenker det skal bli godt å bli ferdig, hvordan går det fremover med flytteplanene?

kaffedamen

10.okt.2010 kl.19:00

Tommy: Hva går arbeidskravene ut på?

Nå som det er noen uker til neste kurs skal jeg legge litt mer tid i å lete etter bolig og jobb. :) Gleder meg til å komme meg ut av liten leilighet.

Tommy

10.okt.2010 kl.20:34

Nå holder jeg på med dialogutskrift fra avhør med påfølgende 15 siders analyse. Sååå morro...

Hørtes ut som en bra plan, kan tenke meg det skal bli deilig å slippe å bo i stua :)

kaffedamen

10.okt.2010 kl.20:42

Tommy: Hehe, høres ikke ut som den mest spennende delen av yrket. :p

Ja, det skal bli fantastisk godt. Og det kommer ikke til å gjøre vondt å bare betale halvparten så mye i husleie heller. :p

Tommy

10.okt.2010 kl.20:46

Nei det kan du godt si ;) Har startet nedtellingen til jeg er ferdig.

Skal vel bli godt å komme seg ut av dyre Oslo ja. Kan vel ikke si det gjør godt for økonomien å bo her :)

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Følg også http://hjemsted.blogg.no/

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits