Fattigdom og miljø - ikke lenger viktig?


Foto: Berit Roald/Scanpix.

De to siste dagene har vi sett betydelige, statlige kutt i saker som i mine øyne er viktige. I går kunne media fortelle at  Barne-, likestillings-, og inkluderingsminister (kunne man kanskje funnet på et enklere navn for denne posten?) Audun Lysbakken gir opp avskaffelsen av fattigdom. Det er rett og slett ikke mulig å hjelpe alle, mener han. I stedet vil han fokusere på barnefattigdommen. Morsomme tvitrere mener at dette betyr at enkelte må leve uten Playstation. Bu-huu, liksom. Selv om jeg skjønner, eller i alle fall håper, at dette bare var en sleivete bemerkning, syns jeg det er trist at man kan ha det gøy på bekostning av andres tragedie. For det er en tragedie å leve i fattigdom, og fattigdom finnes i Norge. I den grad at politikerne resignerer tydeligvis. Hvilke signaler sender det til de som lever med dette i hverdagen? Hvordan kan de håpe på en bedre framtid om politikerne som skal legge mulighetene til rette sier at det er umulig? Greit, så funket ikke framgangsmåten da, men å gi opp? Ærlig talt, Lysbakken.

 

Electric car for rent
Foto: Complexify

I dag kan man lese at regjeringen kutter all støtte til ny forskning på miljøvennlig transport neste år. Forskningen skal i stedet flagges ut til Europa. Ønsker ikke regjeringen et sterkt forskningsmiljø på dette området i Norge? Er dette snik-EUfisering? Er dette et signal både til nordmenn og resten av verden om at miljø allikevel ikke er noen prioritet i oljenasjonen Norge? Jeg håper vi får noen svar fra regjeringen på hvorfor de har tatt dette valget, men de kunne dessverre ikke ta seg tid til å kommentere til Klassekampen da artikkelen ble skrevet.

Nå burde jeg selvsagt holde meg for god til å kommentere politikk og samfunn, siden jeg ikke er en normal oppegående arbeidstaker, men kun en NAV-klient, jmf. Ørjaseters kommentar i går. Eller teller man om man har deltidsjobb?

Én kommentar

josteinzg

11.nov.2010 kl.19:12

Om man ikkje har jobb og bruke nav så betyr ikkje det at man ikkje kar betydningsfulle meiningar til samfunnet. Tvert imot. Det er då du har tid til å sjå bra på ting og tenka over korleis ting fungere. Om det er det man velge å bruka tida på. Med tanke på at dei ga opp fattigdoms kampen og miljø forskning så er det sikkert fordi det "ikkje var økonomisk forsvarligt" Det er veldigt lett å fiksa på fattigdommen, men det koste PENGER. Der er veldigt synd at dei fjerne støtten for rein teknologist forskning, for det er noko me VIRKELIG trenge. Fakta er faktisk at det alerede finst, men det er ikkje nokk penger å tjena på det i konkuranse med det som er i bruk. Olje industrien er for sterk.

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Følg også http://hjemsted.blogg.no/

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits