Flink pike?

Veldig, veldig mange bruker ordet FLINK om folk som trener. Er man flinkere enn andre om man tar vare på helsa si? Jeg vet ikke, jeg ser ikke helt assosiasjonen til flinkhet. Derfor har jeg problemer med å ta i mot det som antakeligvis er ment som et kompliment, og problemer med å si til andre at de er flinke som trener. For meg er det en del av rutinen min, og en helt nødvendig del av livet mitt for å forebygge smerter og forverring av fibromyalgien. Dessuten syns jeg jo stort sett at trening både er deilig og gøy.

I løpet av kort tid har jeg hørt to stykker omtale trening som en rutine på linje med tannpuss: det er ikke noe vi alltid gjør med glede, men vi vet det er en nødvendig del av livet vårt. Kanskje vi skal fokusere mer på dét enn på hvor flinke eller ikke flinke vi er?
2 kommentarer

Kristine/Dinosau

03.des.2010 kl.08:12

Enig!

En helt annen ting (eller ikke HELT annen, men litt annen). Jeg liker ikke ordet "flink" i utgangspunktet. Av en eller annen grunn er det litt negativt ladet for meg. "Nå var du flink". Forbinder det med tvang? Når man gjør ting for sin egen del (som trening), så føler jeg også at det ikke har noe med "flink" eller "ikke flink" å gjøre.

Likte dette innlegget. Takk, Kaffedamen! Nå er det helg (snart). Og håper du får slappet av litt :-) Det skal jeg prøve på :-)

kaffedamen

03.des.2010 kl.08:47

Kristine/Dinosau: Samme her, flink er negativt ladet for meg også. Kanskje vi er miljøskadd av sf og flink pike-syndrom? ;) Om jeg skal bruke ordet flink om noen er det fordi de gjør noe utover det som forventes (og ofte i forbindelse med ytrestyrt motivasjon).

Takk, jeg skal slappe av, bake pepperkaker og trene i helgen. :) Håper du får en fin helg!

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø.

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits