I disse eksamenstider #2

Nå har jeg gått gjennom alle øvingsoppgavene på Fronter, og mye tyder på at jeg er bedre forberedt enn jeg tror. I alle fall om jeg skal dømme ut fra resultatene på oppgavene. Men det sitter et lite troll i bakhodet og hvisker at jeg egentlig ikke kan stoffet, og at det bare er flaks at jeg får gode resultater når jeg øver. Dette trollet skulle jeg gjerne fått tak i og filleristet. Sannheten er at jeg ikke er like godt forberedt som til forrige eksamen, på grunn av ting utenfor min kontroll. Det skal trollet ha. Men at jeg er dårlig forberedt er kanskje en overdrivelse.

Studying
Foto: Sterlic

Mitt verste fag på skolen har alltid vært matte. Energiberegning og -omsetning ser derfor veldig vanskelig ut. Det viser seg dog at jeg er ikke så dårlig i det som jeg tror, og jeg begynner å skjønne at "programmerte sannheter" om mattekunnskapene mine hindrer meg mye mer enn faktisk manglende kunnskap. Det er interessant å se. Tidligere har jeg ikke klart å skille disse faktorene, altså "sannhet" og manglende kunnskap, fra hverandre. Det får meg til å tenke over hvilke andre "sannheter" jeg ruger på, og lar meg begrense av. Er det ikke spennende at eksamenslesing kan føre til slike selvutviklende tanker? (Ånei, nå blir jeg sikkert kategorisert som en selvutvikla dame!)

Doing the Math
Foto: cogdogblog

Denne posten kan kanskje se ut som prokrastinering mens jeg egentlig burde lest mer, men det er den faktisk ikke. (Ok, kanskje litt.) Siden jeg er ferdig med alle øvelsene har jeg ikke tenkt å gjøre mer før i ettermiddag. Da skal jeg lese notater og skumme gjennom temaene jeg føler meg minst sikker på. Utover det må nok eksamen gå som den går. Det er en multiple choice-eksamen på 2 timer, og for alle som mener det er enkelt, think again. Forrige eksamen var jeg svært godt forberedt, men fikk allikevel bare C på den skriftlige delen. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få bedre karakter på en praktisk-metodisk enn skriftlig eksamen. (Jeg hater muntlige eksamensformer.)

Nuvel, plutselig har jeg mange timer, eller 3 da, med fritid før junior kommer hjem. De skal brukes godt. Det blir restitusjon i form av tur med hunden, en lang, varm dusj, og de siste kapitlene i A Storm of Swords (og dermed må jeg innom Outland for å kjøpe neste bok etterpå).

2 kommentarer

Kari

15.des.2010 kl.11:28

Lykke til på eksamen!

kaffedamen

15.des.2010 kl.17:30

Kari: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har fibromyalgi.

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits