Bøker akkurat nå

I høst har jeg faktisk lest en hel del (flere tusen sider), selv om konsentrasjonen ikke har vært helt på topp. Først og fremst må jeg takke Guro og mannen hennes for A Game of Thrones, som jeg fikk i bursdagsgave, og som kastet meg inn i et fantastisk univers av konger, riddere, intriger, krig og både skjønne og uskjønne jomfruer. Og til og med drager! Jeg har egentlig aldri oppfattet meg selv som noen fantasyleser, men jeg elsker fantastiske (i ordets rette forstand) historier. Serien A Song of Ice and Fire er en slags voksen videreføring (og dette er voksenbøker) av Ronja Røverdatter, om man ser litt stort på det, men den har selvsagt enda mer til felles med Ringenes Herre. Karakterene er mer menneskelige enn for eksempel Aragorn, som jo er så prektig som det går an, og det er kanskje det som gjør denne serien så tiltalende. Der Tolkien skrev om krigen mellom det onde og det gode, skriver Martin om kampen om makt. Karakterene er ikke enten onde eller gode, de er mennesker. Jeg holder nå på med bok 4, eller egentlig del 2 av bok 3, forstå det den som kan, og har dermed lest over 3000 sider bare i denne serien siden slutten av september! Dette er den typen historie du forsvinner inn i mens du leser, og som du ønsker aldri, aldri skal ta slutt!

Books of the Past
Foto: Lin Pernille Photography

Jeg har lest noen andre bøker i høst også, som Vekevis av Selma Lønning Aarø, Panserhjerte av Jo Nesbø, Varsleren av Karin Fossum og Det personlige i det profesjonelle av Leif Askland. Og selvsagt Grunnleggende ernæringslære av Jan Ivar Pedersen m. fl.

I dag har jeg startet på Kronisk av Anna Tostrup Worsley, en bok jeg har store forventninger til, og som jeg gruer meg litt til å lese, fordi den helt sikkert ripper opp i noen av mine egne opplevelser med diagnostisering, behandlingsforsøk, og møte med Nav. Sånn jeg opplever Anna på nett, altså på Twitter og gjennom blogger, har hun et sunt syn på det å leve med kronisk sykdom, og en positiv måte å takle det på. Jeg regner derfor med å plukke opp tips underveis i lesingen, og forhåpentligvis også se at måten jeg takler min sykdom og mine begrensninger på (stort sett) er konstruktiv. Jeg leser dessuten denne boka i jobbsammenheng. Oppsummering kommer når jeg er ferdig med den.

2 kommentarer

Guro

18.des.2010 kl.10:58

Bare hyggelig!

Skal gå løs på toer'n selv nå, må bare passe på å rydde unna alle forpliktelser, hehe.

Jeg glemte selvsagt å ta med julegavene deres, enda de ligger fremme og jeg har gått og sagt det til meg selv i en uke i forkant. Skal prøve å få dem innover likevel.

kaffedamen

18.des.2010 kl.11:27

Guro: Hehe, bøkene er ganske altoppslukende når man først setter i gang ja.

Du fant gavene fra oss? Og boka? Takk for lånet! Skal du innover og få med lunsjen på onsdag?

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har fibromyalgi.

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits