Kronisk - Anna Tostrup Worsley

Fra baksideteksten:

Som 20-åring fikk Anna diagnosen leddgikt. To bilulykker i årene som fulgte resulterte i knust rygg og whiplash. I løpet av kort tid var Anna fullstendig invalidisert, ufør og trygdet, og med få utsikter til helbredelse og et normalt liv. Hun var allikevel overbevist om at hun kunne bli frisk.

Lesingen av denne boka ble veldig privat og innadvendt. For det første er historien til Anna utrolig sterk, og jeg syns det er fantastisk at hun har fortsatt å kjempe gjennom all motgangen. Det står det virkelig respekt av! For det andre rippet boka, som forventet, opp i min egen historie og fortrengte følelser. Historien er formidlet på en usentimental måte. Forfatteren har klart det kunststykket å fortelle sin egen, vanskelige historie med akkurat passe avstand, uten å virke distansert eller kald. Det som fort kunne blitt en offerfortelling har i stedet blitt en personlig, åpen tekst, som tydelig viser forfatterens styrke og pågangsmot. Det er ingen bitterhet å spore, derimot humor og kreative løsninger.

Jeg anbefaler denne boka til både syke, pårørende, behandlere og byråkrater. Jeg tror det er nyttig for noen og enhver å få et innblikk i tanker og følelser rundt det å være kronisk syk, hvordan man blir møtt av andre, og hva dette gjør med selvbildet. For min egen del var det "fint" å lese at jeg ikke er alene med skam, frykt og dysfunksjonelle mestringsstrategier. Det er enkelte ting det rett og slett er umulig å formidle, selv til de nærmeste. Nettopp av den grunn blir dette en veldig kort omtale av en bok som faktisk betyr mye for meg allerede. Det blir for privat å gå inn på hvordan denne teksten er til nytte for meg som kronisk syk. Bare ta meg på mitt ord: Les boka!

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har fibromyalgi.

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits