Lærere bidrar minst til samfunnet

Aftenposten har en pussig artikkel om hvor mye forskjellige utdannelser bidrar til samfunnet. Øverst på lista er leger, noe jeg ikke anser som overraskende på noen måte. Nederst finner vi blant annet lærere og pedagoger. Og da undres jeg: hvordan regner man ut hvor mye lærere og pedagoger bidrar til samfunnet om man ikke samtidig ser på hva hver elev de har undervist og hjulpet gjennom skoletiden bidrar med?

Undersøkelsen ser på hvilken verdi utdannelse skaper, ved å måle hvor mye utdannelsen tilfører samfunnet målt i velstand.

Jeg våger å påstå at uten lærerne ville alles bidrag bli svært begrenset. Vel er ikke alle lærere gode lærere, men de fleste har vel opplevd at én eller to lærere har betydd veldig mye for deres videre vei både i skolegang og livet. På tide å gi lærerne kred for den jobben de gjør.
2 kommentarer

hjerterommetmitt

31.des.2010 kl.14:43

Er det ikke slik det blir når samfunnsbidrag bare måles i penger. Antar det er lønnsnivå som vurderes? Hva ville samfunnet vært om ikke det var pedagoger? Uten skole? Og det du peker på - den sosialøkonomiske verdien lærerne investerer inn. Tror det er mange lærere som har avverget en kriminell løpebane, et rennesteinsliv osv. Mange av "løvetannsbarna" forteller om læreren som den voksne som trodde på dem, som var til stede for dem, som så dem.

kaffedamen

31.des.2010 kl.16:49

hjerterommetmitt: Ja, ikke sant? Slik undersøkelsen er gjengitt i Aftenposten syns jeg i alle fall den virker både mangelfull og nedverdigende for alle (ikke bare lærere og pedagoger) som bidrar til at samfunnet går rundt.

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har fibromyalgi.

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits