Sundgot-Borgen bekymret for økt slanking etter Johaug-seier

Professor Jorunn Sundgot-Borgen, en av Norges aller fremste eksperter innen idrett og spiseforstyrrelser, sier i Dagbladet at hun er bekymret for at unge jenter kan oppfatte slanking som en enkel måte å komme komme til topps innen langrenn. Therese Johaug, som er naturlig liten og lett, vant en imponerende seier i Tour de Ski i helgen, og Sundgot-Borgen er redd dette kan bidra til økt slanking blant langrennsjenter.

Norges Idrettsforbund har via Sunn Jenteidrett satt fokus på denne problematikken. Målet er blant annet å i større grad få trenere til å akseptere at jenter går gjennom en pubertetsutvikling og øke kunnskapen om dette.

health books
Foto: digipam

Relevante lenker
Sunn Jenteidrett
IKS
ROS


3 kommentarer

mitthaap

12.jan.2011 kl.11:47

Det er jo grunn til bekymring, men dessto mer viktig at man er opplyste og at unge utøvere får hjelp og støtte til å forstå at vi er ulike utøvere selv innen samme sport.

kaffedamen

13.jan.2011 kl.09:12

mitthaap: Ja, helt enig. Kunnskap blant ledere, og støtte til utøvere, er veien å gå.

Kristine/Dinosau

13.jan.2011 kl.11:11

Helt enig i det dere sier: Kunnskap, støtte, oppfølging. Og (som de allerede gjør) opplyse i media at det ikke dreier seg om en spiseforstyrrelse, og at dersom noen på landslaget sliter med matproblemer vil de få oppfølging på det. Flott innlegg!

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har fibromyalgi.

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits