Oppskrift: Guacamole

Skal dere ha taco i kveld? Eller kanskje du bare har lyst på noe godt?

Heges guacamole
(2 - 3 porsjoner)


Foto: Hege Slåttum

1 avokado
1 tomat
1/2 rødløk
1 chili
1 ts knust hvitløk (eller 1 fedd) - jeg bruker Hakket hvitløk fra Black Boy
1/2 lime
En håndfull frisk koriander
Salt
Pepper

Del avokadoen på langs, og fjern steinen ved å bruke knivspissen. Ta ut fruktkjøttet ved hjelp av en spiseskje, og mos det med gaffel i en bolle. Kutt tomaten i småbiter, og finhakk rødløken. Del chilien på langs, fjern steinene, og finhakk resten. (Vask hendene umiddelbart, så slipper du å uforvarende klø deg i øynene med chili på fingrene.) Bland inn i de ferdigkuttede ingrediensene i avokadomosen. Tilsett hvitløk og saften fra limen. Finhakk eller klipp opp korianderen, og bland inn i guacamolen. Smak til med salt og pepper. Press litt limesaft over til slutt, og sett til kjøling i 10-15 minutter før du serverer.


Foto: Hege Slåttum

Velbekomme!

 

8 kommentarer

Bjørn Høvik

15.jan.2011 kl.09:29

Hei,

Jeg er veldig smigra over at boka mi, SKOLEEKSEMPEL, er med på lista over bøker du vil lese. Håper ikke jeg virker frekk når jeg undres på hvordan du har fått kjennskap til den?

Vennlig hilsen

Bjørn

http://bjoe-od.home.online.no

kaffedamen

15.jan.2011 kl.10:05

Bjørn Høvik: Heisann, boka di er en av flere jeg leser i jobbsammenheng. Jeg jobber i Leser søker bok. http://www.lesersokerbok.no/

Kristine/Dinosau

15.jan.2011 kl.14:50

Thank you!

Noe av det aller beste jeg vet! Og aldri prøvd med koriander før!

kaffedamen

15.jan.2011 kl.17:28

Kristine/Dinosau: Det er kjempegodt! Meksikanere bruker mye koriander, derfor slengte jeg det oppi bare for å prøve den første gangen. Jeg elsker frisk koriander, og syns det gir en ekstra piff til guacamolen. :)

Bjørn Høvik

29.jan.2011 kl.11:05

Takk for svar. Spennende jobb, vil jeg tro?

Litt flaut, men bør si fra om at det er to dumme trykkfeil du skal være obs på: s. 87, annet avsnitts første linje: Stein Lund skal være Svein Rud, og på s. 148, 12. linje nedenfra: Lund skal være Rud, men det ville du forhåpentligvis ha skjønt.

Litt inside information: Rud het Lund i en tidligere variant, men når en annen person har fått etternavnet Lundevald, ble det nødvendig med navnebytte på hovedpersonen.

Bjørn

Bjørn Høvik

29.jan.2011 kl.18:57

Hei igjen.

Dette skulle egentlig vært med ovenfor, men bedre seint enn aldri:

I tilfelle du skulle ha bruk for bakgrunnsstoff om meg og boka (andre anmeldelser, omtaler osv.), finner du det på hjemmesida mi: http://bjoe-od.home.online.no

Bjørn

kaffedamen

01.feb.2011 kl.20:14

Bjørn Høvik: Takk for link og info. :) Jeg likte boka, og skriver om den når jeg får tid, tenker jeg. Nå er det mange prosjekter på én gang her.

Bjørn Høvik

03.feb.2011 kl.18:52

Hyggelig. Lykke til videre!

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur, skribent for IKS. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har en sønn, en hund, og en plan. Og fibromyalgi. Dersom du ønsker å bruke tekstene/bildene mine, ta kontakt: hege@kaffedamen.no

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits