Slutten på en treningsæra, starten på en ny

Denne uka har vært preget av litt mer jobb en vanlig, og vond kropp grunnet kulde. Det har ikke blitt noe trening, bare turer med hunden. Det er ikke en optimal situasjon. I går rakk jeg ikke å trene, selv om jeg ikke var på  jobb, for jeg måtte ordne en del saker i forbindelse med flyttingen. I dag skal jeg heldigvis på trening etter frokost. Så langt i år er jeg fornøyd med at jeg har kommet i gang med yoga igjen, og at jeg traff rett da jeg la om treninga fra styrkefokus tilbake til utholdenhet og bevegevelighet. Jeg må komme forbi det faktum at jeg er drittlei sykling, i alle fall innendørssykling, og i dette tilfellet må jeg nok bare ta Yngvar Andersens råd og se på trening som en fordømt plikt, ikke noe man gjør for å ha det gøy. Jeg må jo rett og slett trene, hvis ikke har jeg det vondt. Eller vondere.

yoga after climbing
Foto: lululemon athletica

Farvel, Elixia
Mandag er den aller siste dagen jeg trener på Elixia Ringnes Park. Jeg har trent fast der i over 2 år. Et forsiktig estimat tilsier at jeg har tilbrakt over 300 timer der de siste 2 årene. Det er ganske mye. Hadde de ikke hatt et inkluderende og positivt miljø der ville jeg aldri klart det. Det store utvalget i timer har også i perioder betydd mye for variasjonen i treningen min. I tillegg har inspirerende og kunnskapsrike instruktører hjulpet meg med alternative øvelser og ideer. Et flott senter, som jeg virkelig skulle ønske jeg kunne ta med på flyttelasset. Det blir utrolig rart å gå ut derfra for siste gang på mandag.

Flytting og forandring
Vi flytter herfra i uke 8, og fra uke 9 vil min nye treningstilværelse ta form. Det blir litt annerledes enn jeg er vant med fra Oslo, for treningssenteret blir ikke akkurat i gangavstand. Siden jeg foreløpig ikke har lappen må jeg ta bussen, som går 2-3 ganger pr dag. Det vil kreve en god del mer planlegging enn jeg har lagt opp til så langt, men det er ingen ulempe. Dessuten blir det mye enklere for meg å trene utendørs, med skogen så å si rett utenfor døra. Jeg regner med å skaffe meg en spinningsykkel jeg kan trene med hjemme, og når veiene blir bare er det jo bare å begynne å tråkke ute igjen. Det blir deilig! Jeg er så lei av å være innendørs!

Kald vinterdag2
Mjøsa. Foto: htkongsrud

Det vil bli helt andre rammer rundt livene våre etter flyttingen. Det er ikke bare treningen som vil kreve mer planlegging, men også kosthold. Det er ikke 3 minutter å gå til nærmeste Rema der vi skal bo heller gitt. Det er ca 2 km til nærmeste butikk, der matvarene er en god del dyrere enn på Rema. Med andre ord, jeg må legge opp til storhandel én gang i uka, og legge opp ukemenyene etter det. Igjen: dette er ingen ulempe. Det er bare en forandring. Jeg tror det blir bra. Lettere å holde seg til budsjettet, og lettere å holde seg til treningsplan.

Konkurransetanker
Jeg funderer på om jeg burde melde meg på et sykkelritt, for å ha noe spesifikt å trene mot. Etter sykdom rett før begge sykkelritt jeg var påmeldt til i fjor er jeg litt skeptisk. Det var ufattelig demotiverende å ikke kunne delta etter å ha trent mot konkurranse i flere måneder. Jeg er redd for å gå på samme smell igjen. Det er kanskje greit å bare sikte mot Toten rundt på sykkel, som vanligvis er Kristi Himmelfartsdag, tror jeg (mange år siden jeg bodde i området). Det vil uansett bli mye sykling, siden jeg regner med å bruke sykkel som framkomstmiddel til Gjøvik når vær og føre tillater det. Det er ca 2,5 mil én vei.

Det jeg gleder meg aller mest til er at snøen skal smelte, og jeg kan ta med Toyah på langturer i skogen igjen. Det godt både for kropp og sjel.

 

3 kommentarer

Kristine/Dinosau

29.jan.2011 kl.10:14

Vi flyttet for ca ett år siden, fra nesten-midt-i-byen til litt utenfor, rett ved siden av en enorm skog/park. Å kunne gå turer i skogen, møte på 200 bambier, kaniner, rever, pinnsvin etc er helt fantastisk. (Jeg er kanskje litt ekstra overbegeistret fordi jeg elsker dyr). Men er overbevist om at det har gitt meg (mer) indre ro å bo så nærme naturen.

Skjønner godt at du gleder deg til det blir varmere. Det er jo slitsomt for de fleste, men når det går utover helsa, som det gjør for deg, så er det jo nesten uutholdelig. Vår i skogen blir nok bra! Og du kommer sikkert raskt inn i fine rutiner både når det gjelder handling og trening. Så deilig det blir å bo nærmere skogen for Toyah! She'll love it.

Ha en kjempefin dag, Kaffedamen. Og god trening!

kaffedamen

30.jan.2011 kl.16:13

Kristine/Dinosau: Ja, jeg innbiller meg at det i alle fall for en viss type mennesker er sunnere å bo nær naturen. Sånne som lar seg stresse for eksempel. (Jeg tar meg den frihet å sette oss begge i den kategorien.) ;) Høres veldig koselig ut å bo i nærheten av en sånn park! Pics?

Håper du har hatt en fin helg!

Kristine/Dinosau

02.feb.2011 kl.17:58

Lett for å stresse??? Jeg faller trygt i den kategorien!

Parken er fantastisk! Og bilder skal bli! Har prøvd å ta bambi-pics med mobilen, men de ser bare ut som grå flekker, må litt nærmere eller ta med ordentlig kamera. Gleder meg til å se bilder fra skogen "din" om noen uker :-)

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur, skribent for IKS. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har en sønn, en hund, og en plan. Og fibromyalgi. Dersom du ønsker å bruke tekstene/bildene mine, ta kontakt: hege@kaffedamen.no

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits