SATS Kampen

Planen min var å bruke treningsrommet på NIH til trening fram til flytting om tre uker. Helt til jeg begynte å tenke realistisk. 90 minutter reisetid (tur/retur) for å trene? Hvor ofte kommer jeg til å gidde det, når det er et treningssenter rett borti veien her? Ikke ofte, kom jeg fram til. Så jeg ringte SATS Kampen tidligere i dag, for å høre om de kunne tilby meg trening i én måned. Det kunne de selvsagt, og jeg fikk en avtale med med en selger kl 15.30 i dag. Jeg er derfor nettopp hjemme fra første treningsøkt på SATS på veldig mange år. Jeg trente nemlig på SATS før Elixia gjorde sitt inntog rundt årtusenskiftet engang. Inntrykket mitt av SATS har hele tiden vært at det er en litt traust og kjedelig kjede, mot Elixias energiske og friske image. Kampen-filialen gjorde ingenting for å endre det synet, men jeg vet at Elixia også har sine kjipe filialer, og at det ikke nødvendigvis har noe med kjede å gjøre. Faktisk syns jeg ikke Kampen er av de verste stedene jeg har trent på, selv om det på ingen måte kan sammenlignes med Elixia Ringnes Park, som så langt er storfavoritten min.

S.A.T.S Training
Foto: Joakim Westerlund

Et kjapt overslag over fordeler og ulemper med SATS Kampen:

Fordeler

  • Avstanden - Det tar meg 5 minutter å gå dit hjemmefra.
  • Personalet - Blide, hyggelige, jordnære. I motsetning til f.eks Elixia CC Vest, der man som østkantjente rett og slett føler seg sett ned på.
  • Avgrenset tøyeområde - En krok som er helt avskjermet fra støy og andre trenende.
  • Garderoben - Lys og ren.
  • Stor og variert timeplan. Gir meg anledning til å gjøre meg kjent med nye treningsformer før jeg begynner å søke jobb i bransjen, og få ny inspirasjon til treningen min.
  • En ung kjekkas jeg har siklet på en stund trener der.

Ulemper

  • Trange lokaler - Jeg vet jeg er bortskjemt, for det meste virker trangt sammenlignet med Ringnes Park. Jeg kommer nok over klaustrofobien.
  • Sinnsykt dyrt! 900,- for én måned. Men jeg tenker det verdt det, med tanke på avstanden, som kommer til å gjøre det enklere for meg å trene når som helst. Spesielt nå som det er mye å gjøre på jobb, kombinert med oppstart på studiene OG pakking til flyttinga.
  • Det er ikke Ringnes Park. :(

 

Da jeg kom var det litt for tydelig at personalet er vant med å følge en mal når de snakker med nye/potensielle kunder. De kunne med fordel spurt meg om treningsgrunnlag og -erfaring før de begynte på standardspørsmålene om hva jeg ønsker å oppnå med treningen. Det ville spart litt tid og pinlige øyeblikk (for dem). Det var også litt overlapping mellom spørsmålene fra henholdsvis selger og resepsjonist, sånn at jeg måtte svare på de samme tingene to ganger. Det burde være unødvendig. De var som sagt blide og hyggelige, og selgeren var informerende uten å være for selgerpågående. Hadde han vært det hadde jeg nok takket nei til det dyre medlemskapet, så gratulerer til ham for å treffe rett med denne kunden. Det som også taler til selgerens fordel er at han ikke prøvde å selge inn andre produkter enn det jeg var ute etter. Sannsynligvis er det jobben hans å pushe litt, men det ble ikke noe mas om PT, kostholdsveiledning eller kroppsmasseanalyse.

Jeg merker nå at det er nyttig for meg å ha meldt meg inn på et nytt senter. Jeg plukket opp mange tips til hva man kan/bør si og gjøre, og hva man kan la være, eller formulere annerledes. Som alle nye kunder fikk jeg tilbud om treningsveileder, noe jeg takket nei til. Jeg har rett og slett ikke lyst til å kaste bort treningstid på at noen forteller meg ting jeg allerede vet, og faktisk vet bedre enn, fordi jeg kjenner kroppen min godt. Det kunne selvsagt vært interessant å se noen fra SATS i aksjon, etter et par middels gode erfaringer med treningsveiledere på Elixia, men jeg gidder ikke. Det får vente til jeg flytter. Da har jeg lyst til å kjøpe noen PT-timer, både for litt ekstra piff på treninga, og for å "kjenne på kroppen" hvordan en PT jobber.

Da alt papirarbeidet og (den relativt sure) betalingen var overstått gjennomførte jeg en lett sykkeløkt og avsluttet med tøyeprogrammet. Jeg hadde sinnsykt vondt i hodet da jeg gikk bort, men det gikk over mens jeg syklet. Nå skal jeg skaffe meg oversikt over timeplanen, og velge ut hvilke nye timer jeg skal teste.

2 kommentarer

Kristine/Dinosau

02.feb.2011 kl.16:15

Aller først. Jeg har vært en gang på Elixia på CC Vest og det ble med den ene gangen. Sjølyst litt samme stil, men utrolig fine lokaler, ikke prøvd Ringnes Park, og litt vanskelig med en sjø mellom meg og Norge, men stoler på deg :-)

900 kroner er svindyrt, men absolutt vel verdt det, 90 minutter funker ikke i en busy hverdag, så det får du bare legge fra deg :-)

Synes du skal fokusere mer på når kjekkasen trener, jeg, enn når de har timene du helst vil på!!

kaffedamen

03.feb.2011 kl.07:34

Kristine/Dinosau: Ja, enig, Sjølyst og Colosseum er litt like CC Vest. Hakket bedre, men dog ikke akkurat favorittene mine. Det har noe med de ansattes holdninger å gjøre, tror jeg. Det er jo synd for dem at de jager vekk kunder på den måten. Skjønner at du ikke prioriterer trening på Ringnes Park. ;)

Nei, det er nok bra jeg innså at det ikke ville funke. Mye lettere når jeg bare kan stikke bort, trene, og stikke hjem. Da tar det meg maks 2 timer, hvis jeg kjører det lengste programmet. Dessuten har jeg da bare brukt 300,- mer på trening denne måneden enn vanlig. Ikke sååå ille.

Hehe, ja, kanskje det er veien å gå for å motivere seg. :p

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Oslo

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur, skribent for IKS. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har en sønn, en hund, og en plan. Og fibromyalgi. Dersom du ønsker å bruke tekstene/bildene mine, ta kontakt: hege@kaffedamen.no

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits