Kort rapport fra en flyttendes hverdag

Man har visst uendelig mye mer enn man tror. Vi har kjørt til og fra Oslo med flyttelass 3 ganger, og må enda inn én tur til. Jeg er møkka lei veien fra Gjøvik til Oslo, men det siste skal uansett ikke hentes før til uka. Det blir litt tid til å tømme esker og rydde på plass ting de neste dagene. Hittil har vi vært hos pappa, fordi vi måtte få senger og hvitevarer på plass for å kunne bo i det nye huset, men fra i dag skal vi bo i vårt nye hjem.

communal chucks
Foto: Evil Erin

Begge kattene vi har adoptert er hentet, og de har bodd sammen med junior og meg på soverommet til pappa de siste dagene. De er begge ganske skeptiske til Toyah, men spesielt Dylan virker som han vil tilpasse seg fort. Han er en stor, kosete, leken gutt som begynte å utforske med én gang han kom hit. Kitty er litt mer forsiktig, men det kan jo komme av at hun er høygravid og må ta ekstra vare på seg selv. Hun er så liten og søt, og veldig kosete, hun også. Det virker som hun blir sjefen av de to. I dag skal vi kjøpe klorestativ til dem, som de skal ha på rommet "sitt".

Ikke uventet er huseier uvillig til å avslutte depositumskontoen. De hadde noen klager, noe som for så vidt er greit nok. Det som byr på problemer for meg er at de ikke bare legger fram klagene på en saklig måte, men at de kjefter og er generelt respektløse. Jeg har bestemt meg for at jeg skal be dem legge fram et eventuelt økonomisk krav basert på reelle utgifter, og ta det derfra. Blir vi ikke enige må vi gå rettens vei. Jeg har ikke tenkt å la dem overkjøre meg med kjefting. Så vidt jeg forstår er det bare snakk om en liten vannskade på parketten som bør repareres, og den kan de få takst på. Jeg skal ikke ha noe av at de krever en sum ut av det blå. Jeg hater konflikter, og har en del angst knyttet til dette, men jeg prøver å puste med magen og huske på at det er lover og regler som styrer hva de kan og ikke kan kreve. At de ikke kan kommunisere på en profesjonell måte må de ta på sin egen kappe.

 

6 kommentarer

Pjuski

26.feb.2011 kl.09:06

Så kjipt å høre at huseier ikke oppfører seg. Men godt å høre at du har realistiske planer for å takle det. Krysser fingre for at både tobeinte og firbeinte finner seg til rette!

kaffedamen

28.feb.2011 kl.20:24

Pjuski: Ja, det er kjedelig at det blir unødvendige konflikter. Jeg håper vi kommer til enighet snart. Det er i alle fall kjempedeilig å bo på et stille, rolig sted! :)

Kristine/Dinosau

28.feb.2011 kl.21:04

ENIG. Kjefting er bare barnslig og ufattelig uprofesjonelt. STÅ PÅ KRAVA. Hold deg til planen din. (Og le av dem on the inside hvis de prøver seg igjen).

Ser helt NYDELIG ut (neste innlegg)!!!

kaffedamen

28.feb.2011 kl.21:11

Kristine/Dinosau: Ja, så lenge de legger fram kravene og klagene på en normal måte er jeg jo ikke vanskelig, men de kan ikke forlange noe de ikke har krav på, og heller ikke behandle meg dårlig. Det får være grenser.

Mindfooled

06.mar.2011 kl.07:17

Jaa, pust med magen! :) Så skal du se at de faktisk ikke kommer noen vei med så dårlig oppførsel! Ble trua på en advokat da jeg var 17 pga noe av det samme(bare uten grunn), jeg sa at det gikk jo greit, for jeg får da fri rettshjelp (under 18), så ja... Hørte ikke noe mer! :o

kaffedamen

06.mar.2011 kl.07:33

Mindfooled: Det er utrolig hvor dårlig folk kan oppføre seg når det gjelder penger. De trodde vel du var et lett bytte som 17-åring. ;) Hvis det kommer til advokater i denne saken har nok jeg også krav på fri rettshjelp grunnet helse- og økonomikombinasjonen. Men jeg håper de bare legger fram et realitisk krav med kvitteringer, så er saken ute av verden.

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Gjøvik

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur, skribent for IKS. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har en sønn, en hund, to katter, og en plan. Og fibromyalgi. Dersom du ønsker å bruke tekstene/bildene mine, ta kontakt: hege@kaffedamen.no

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits