Bygdenytt: Klubbrenn og skientusiasme

Bygdelivet har begynt å ta form, og jeg er en smule overrasket over hvor det fører meg. Den første uka vi bodde her ble junior med en venninne på klubbrenn på ski helt uplanlagt. Mine minner om klubbrenn er utgangspunktet for at jeg ikke har gått på ski de siste... vel, la oss ikke telle år. Junior syns derimot at langrenn er en morsom aktivitet, og tok altså med seg sine velpreparerte ski og deltok på 2 kilometeren. Klubbrennet her samler mange folk, både barn og voksne. Etter at rennet er ferdig kan man være sosial, og kjøpe kaffe, vafler og andre godsaker. Resultatlista blir lagt ut på nett, og man kan lett følge med på egen framgang. Uka etter var det vinterferie, og derfor ikke renn, men denne uka stilte han igjen (med litt overtalelse, for han ville selvsagt heller sitte hjemme og spille Clone Wars Adventures), og jeg ble med for å se på. Han forbedret tiden sin med et helt minutt fra første gang!

Etter snøfall
Foto: Randi Hausken

Overraskelsen for min del består i at jeg nå har lyst til å gå på ski. Det henger litt sammen med det faktum at jeg ikke har trent siden før flyttingen, og kroppen skriker etter litt mer intensiv bevegelse, men også at det er flotte løyper like ved huset. Det gir dessuten en fin anledning til å gjøre noe utendørs sammen med junior. Mamma, som er en stor skientusiast og er på Lillehammer for å gå Inga Låmi i dag, har nå skaffet meg utstyr og klær, og når hun kommer på besøk på søndag har hun med alt sammen. Deretter er det bare å kaste seg ut i skisporene og svette ut. Det gleder jeg meg virkelig til! Det føles lenge til bare veier og sykling her oppe...

Jeg må innrømme at det holder hardt å fortelle at jeg har lyst til å gå på ski. Helt siden jeg var tidlig i tenårene har det vært en del av identiteten min å hate langrenn, nettopp fordi jeg MÅTTE være med på klubbrenn. Det føles som å svelge kameler. Men faktum er jo at jeg nå velger selv, og motiveres av et ønske om å trene, ikke konkurrere mot andre som er mye bedre enn meg. (Ok, jeg kommer til å stille i klubbrenn, men bare for å gå mot min egen tid.) Merkelig nok føltes det ikke som å svelge kameler da jeg måtte overtale/tvinge junior til å gå på onsdag, selv om Hege fra fortiden helt sikkert lovet seg selv at hun ALDRI skulle tvinge barna sine til sånt om hun ble forelder. Jeg syns det er viktig at han deltar på en eller annen fysisk aktivitet, og det er dessuten et samlingspunkt og en måte å komme inn i fellesskapet her på. Ingen deltakelse på aktiviteter, ingen fellesskapsfølelse.


Før klubbrennet. Foto: Hege Slåttum

Det er skummelt å kaste seg ut i noe når man er ny et sted. Det er helt klart en ulempe for meg at jeg ikke har en jobb i nærmiljøet, for det ville gjøre det enklere å bli kjent med noen. Dessuten er jeg ganske sjenert, og vil ikke trenge meg på. Men trening og fysisk aktivitet er i alle fall en arena jeg føler jeg hører hjemme på, noe som gjør terskelen for deltakelse lavere. Heldigvis er det en aktiv idrettsforening her, med noe for enhver smak, og på sikt kommer både junior og jeg til å delta på flere ting enn bare klubbrenn.

6 kommentarer

Mindfooled

12.mar.2011 kl.12:16

Så artig! Jeg innså også for noen uker siden at jeg har lyst til å stå på ski. Det var litt surt! Hehe, hadde vært gøy å stå på ski mens en liten tass får lov til å tro at hun drar meg, da. ;p

Kristine/Dinosau

12.mar.2011 kl.17:13

Har ikke stått på ski på... mange, mange år. Men begynner også å få litt lyst! Høres utrolig deilig ut. Og som du sier, fint å gjøre sammen med junior. (Og kanskje komme i kontakt med nye folk?) Kanskje vil Toyah også være med?

God tur!

Marthe

12.mar.2011 kl.22:48

Så fint innlegg! :-) Ski er jo veldig morsomt synes jeg da, men jeg har aldri hatt noe god teknikk, aldri øvd på det heller da - så det blir mest "koseturer" for min del. Så henger meg på deg, gleder meg til det blir bare veier så sykkelen kan tas frem! :-) Skirenn på Vind vet jeg at er ganske sosialt, så jeg håper virkelig at dere kommer i god kontakt med de som bor i nærheten av dere! Dette skal nok gå bra ser du :-)

kaffedamen

13.mar.2011 kl.08:22

Mindfooled: Hehe, hun ville nok like det ja. Jeg tror jeg skal trene litt på ski før jeg tar med Toyah. ;)

kaffedamen

13.mar.2011 kl.08:24

Kristine/Dinosau: Ja, det frister jo litt ekstra når det er strålende sol i Winter Wonderland, og man ser utover kjempefine løyper! Toyah kan få være med når jeg har "lært meg" å gå på ski igjen. ;) Ikke mye muscle memory her i gården. Men det tar vel ikke så lang tid å komme inn igjen i det, tenker jeg.

Er det skiføre i Irland da?

kaffedamen

13.mar.2011 kl.08:27

Marthe: Ja, det er visst veldig sosialt her oppe også. Masse folk både før og etter rennet, og når man kan sitte inne og skravle med en kaffekopp og vaffel må det jo bli bra. :)

Skriv en ny kommentar

kaffedamen

kaffedamen

36, Gjøvik

Student på Norges Idrettshøyskole, jobber deltid med litteratur, skribent for IKS. Opptatt av helse, kosthold, trening og miljø. Har en sønn, en hund, to katter, og en plan. Og fibromyalgi. Dersom du ønsker å bruke tekstene/bildene mine, ta kontakt: hege@kaffedamen.no

bloglovin

By: TwitterButtons.com
By TwitterButtons.com

Kategorier

Arkiv

hits